Tässä reissun jälkimainingeissa tulee väkisinkin mietittyä, että montako kissa minkäkin kokoiseen asuntoon kerralla mahtuu ja miten uusiin kissatuttaviin pitäisi totuttautua.

Kolmeen huoneeseen 2 koiraa ja 2 kissaa on ehdoton maksimi ja vähän liikaakin. Siitä aloin olla aivan varma. Mutta 3 kissaa kolmen huoneen asunnossa ei tuntunut ollenkaan liialta. Koirat on tietysti suurempia ja "toimivat" hieman eri tavalla kissoihin verrattuna. Ehkä siis neljä kissaa vastaavassa tilassa toimii varmaan vielä ihan hyvin, mutta viisi olisi jo liikaa. Mistäpä sen tietää. Tämä nyt on hieman hypoteettista pyörittelyä ja kissojenkin koossa on tietysti eroja.

Toinen asia on se, että miten uusiin kissoihin kannattaa tutustua. Siis kissatutut rikastuttaa varmasti kissan elämää samalla tavalla kuin ihmistenkin ihmiskontaktit. No ei nyt aivan samalla tavalla, mutta rikastuttaa kuitenkin - uskoisin. Ainakin toisten kissojen kanssa toimiminen auttaa kissan omistajaa kaikissa niissä tilanteissa, kun ympärillä on useita kissoja, esimerkiksi näyttelyssä. Mutta miten se totuttelu pitäisi hoitaa? Meillä se tehtiin niin, että häkin ovi vaan auki ja tulkaapa juttuun keskenänne. Se oli isompi järkytys Kiialle kuin Jimille ja Ainalle. :)