Kissakin voi ajatella ekologisesti!

172196.jpg

Eikö ole hurjan jännä sana tuo ekologisesti. Minusta se kuulostaa hienolta ja mielessäni on siihen liittyen eräs pikku juttu. Tiedättehän, että me sisäkissat tarvitaan aika hurjasti kissanhiekkaa, että tulee vessa-asiat tehtyä niin kuin pitää. Kukkapurkkeja ei saa lannoittaa, eikä sänkyyn saa pissiä ja sillä tavalla.

Hiekkaa siis tarvitaan ja tosi paljon pitkän kissanelämän aikana. Minä olen ajatellut, että olisi väärin, jos minun vessassakäymiseni takia pihaluonto joutuisi kärsimään. Sen takia on ihan okei, että meillä ruvettiin käyttämään erilaista hiekkaa. Se ei ole hiekkaa ollenkaan, vaan puuta.

On se aika outo juttu alussa, mutta siihen tottuu. Ajatella, että opettelemalla hoitamaan asiansa puiseen hiekkaan, voi säästää luontoa. Kyllä sillä on isosti merkitystä meille kissoillekin, vaikka ei enää niin vapaasti metsissä liikuskellakaan. Aika monta serkkua ja sukulaista siellä silti elää. On ilveksiä ja vaikka mitä. Kuulin, että Afrikassa asuu oikein iso serkku eli leijona. Kaikille niille serkuille on merkitystä, että me säästetään luontoa saastumiselta.

Tuon takia me siis kökötetään puuhiekalla ja hyvin pyyhkii. Ei me itse kaupassa käydä valitsemassa sitä hiekkaa, mutta ollaan päästy yhteisymmärrykseen meidän emännän kanssa siitä, minkälaista sen pitää olla.

Niin ja on siinä muutoksessa muuten yksi erityisen hyvä juttu. Ennemmin sitä pientä hiekkaa tarttui minun häntääni ja turkkiini ja levisi joka paikkaan. Lattia pysyy nyt paljon siistimpänä. Niin ja meidän emäntä tykkää, kun se voi pistää hiekat kompostiin. Kuulemma ensi kesänä puutarha kukkii hienommin kun koskaan ennen.

Että tämmöstä minulla oli tällä kertaa mielessä. Täytyy tästä taas vessaan. Minkä sitä hädälleen voi, paitsi hoitaa pois.

Ekologiaterveisin Minttu