Kaksi "vanhusta", jotka tosin ovat varsin pirteitä. Kissojen kanssakin yhteiselo sujuu helposti. Täytyy ihan muistella koiruuksien tietoja, kun ei ole niitä pitkään aikaan pyöritellyt. Lisään ne tänne jossain vaiheessa.

59535.jpg

Milla on jo hyvään ikään ehtinyt cockeri, joka asustaa nykyään rauhallisemmassa paikassa eli mummolassa. Ikäneidoksi vaari häntä kutsuu, mutta ikäneito tai ei, niin Milla on melkoinen persoona. Opiskeluaikoina Lappeenrannassa Millalla oli suurin mahdollinen merkitys elämässäni. Otin koiran, joka mahtui hyvin pienempiinkin tiloihin, mutta oli niin liikunnallinen, että liikutti emäntäänsä koko ajan. Tunnin metsälenkin jälkeenkin saattoi joku koiratuttava tulla vastaan ja houkutella vielä toiselle lenkille. Ja sitten mentiin. :)

Nykyään joutuu olemaan tarkkana Millan korvien kanssa. Yksi eläinlääkäri jo aikanaan Tampereella sanoi, ettei niitä millään saa enää kuntoon. Mutta kuinka ollakaan Vaasasta löytyi lääkäri, joka keksi, että pirtulla ne korvat kunnossa pysyy. Niinpä Milla saakin annoksen pirtua korvaansa aina kun ne alkavat vaivaamaan ja tämä kikka toimii hyvin. Milla on paljon onnellisempi nyt, kun ongelma on hallinnassa.

59554.jpg

Sara on jo vanha koira, vaikka ikää on pari vuotta Millaa vähemmän. Sileäkarvaiset noutajat elävät keskimäärin 8 vuotta ja se rajapyykki on jo ylitetty. Ei se aivan helppoa ole ollut, koska Sara on leikattu elämänsä aikana monta kertaa. Näkyvä muistutus siitä on, että Saralla on vain yksi silmä. Ei se menoa haittaa, eikä kasvain toisen silmän takana ollut pahanlaatuinen, joten elämä jatkui, vaikka moni asia hankaloituikin. Esimerkiksi metsästysharjoitukset menivät päin prinkkalaa, kun en tajunnut aikanaan, että Sara ei enää kyennyt näkemään etäisyyksiä ja tuli siitä erittäin epävarmaksi. No taisi siihen vaikuttaa pari kyyn puremaakin, joiden jälkeen Sara pelkäsi tuulen suhinaa. Se taisi muistuttaa käärmeen sihinää.

Jos katsot tarkkaan, niin näet kuvasta, miten Saran toisessa etujalassa on "möykky" nivelessä. Sitä varten rakas harrastus eli pallojen heittely ja hakeminen on kielletty. Myös paino pitäisi pysyä hallinnassa, ettei jalat rasittuisi. Mutta kun nämä jutut otetaan huomioon, niin Sara elelee varsin mainiosti ja ilman jäykistymisiä.

59553.jpg