Jimin syntymäpäivän kunniaksi haluan muistella hetken sitä, kun kotiimme astui ensimmäinen kissa - siperiankissa. Sehän oli Jimi.

Jimi oli hurmannut minut jo hyvin pienenä otetussa kuvassa. Olin silloin mietiskelemässä kissan ottamista ja norjalainen metsäkissa oli pyörähtänyt ensimmäisenä mieleen, mutta pian ensitörmäyksen jälkeen tiesin, että siperiankissa on oikea valinta meille. Lumikissan sivuilta sitten löysin pienen pienen ruskeatiikerin pojan, jonka otsalla oli suuri valkoisena hohtava raita. Muita kissoja ei enää voinut katsella. No, ehkä Jasmiinia jossain vaiheessa vähän haikailin kaveriksi, mutta Jimi eli pikkuveljen nimellä "Jäämiäs" oli se oikea valinta. Isoveli muuten keksi, että nimi Jäämiehestä tuli Jimi.

166465.jpg

Suurella kantokopalla kotiin saapui pieni kissanpoika, joka järkyttyi suuresta mustasta Sarasta, mutta alkoi päättäväisesti tutkia pienen epäröinnin jälkeen, että mihin sitä oiken on tultu. Koko perhe kietoutui tassun ympärille heti ensimmäisenä iltana.

166463.jpg

Meni jonkin aikaa ja tekemistä riitti. Sitten alettiin huomata, että Jimillä oli ikävä sopivaa seuraa. Sen takia Aina tuli kaveriksi melko pian ja kovaa oli pikkuainan elämä jonkin aikaa, kun Jimi purki kaiken energiansa pikkutytön kiusaamiseen. No, ei ehkä ihan noin, mutta kovilla Aina oli ja Jimi leikattiinkin hyvin pian. Paras kissaystävä Ainasta tuli ja kaverukset ovat monesti hurjassa takaa-ajossa keskenään, vaikka Minttukin on liittynyt joukon jatkoksi. Mintulle Jimi on selvästi isoveli.

166469.jpg

Iso ja komea kissahan Jimistä tosiaan on kehkeytynyt. Herkkuruokia ovat kinkkusiivut (joita nyrkkeillään hurjasti ilmasta, jos ne eivät heti lennä suuhun), katkaravut ja suikaleliha. Erityisiä tapoja on pihalle livahtaminen, hiekkojen heittely hiekkalaatikosta, juttelukeskustelu, ilmoittaminen jos ruoka on lopussa, Saran kainalossa nukkuminen viileämmällä kelillä ja oman mielialan mukaan toimiminen. Niin ja se vessan lavuaarin nupin (omalla painollaan viemäriaukossa) ylös nappaaminen.

En voi kuvitella tätä perhettä ilman Jimiä. Kuka pesisi perunat kanssani ja laittaisi ruuan yhtä hyvin kuin Jimi. No, Minttu on oppimassa tuota ruuanlaittoapua, mutta kyllä Jimi on siinä paras. Jimi on välittömästi paikalla, jos lihaa edes paketissaan käsitellään. :) Luksusta ovat myös ne hetket, kun herra suvaitsee tulla sängylle kehräämään ja syliinkin joskus kapuaa, kun itse sitä haluaa. Kyllä tätä päivää kelpasi juhlia.

166490.jpg