Eilinen oltiin ihan pihalla. Ei sillä, kyllä minä illalla mourusin sinne lisää, mutta jos oikein hyvin käy, niin pihamouruilut loppuu tänään. Valmistuukohan pihatarha? Herätkää jo unikeot ja pihalle paukuttamaan ja sahaamaan ja mitä kaikkea mitä siinä pitääkään tehdä.

Jäi äsken tämä juttu ihan alkutekijöihin, mutta ehtiihän näitä asioita tassutella usempaankin kertaan. Niin eilisessä oli Aina mielestä parasta kiipeily. Minua taas hypnotisoivat kaiken maailman kimalaiset, joita krookuksissa oli paljon. Siinä krookusten keskellä olikin hyvä makailla ja jahdata lentäen saapuvia saaliita. Jostain syystä joku aina kiljahti, että "Älä anna sen napata tuota" tai jotain vastaavaa. Kiskoivat minut pois pulleimpien ja parhaan väristen ötököiden luota.

No mutta se Ainan kiipeilyharrastus. Aina kiipesi kivelle, nuoreen vaahteraan, seipäästä tehtyyn lyhtypylvääseen, pensaaseen ja yleensäkin joka paikkaan, mihin valjailta ja hihnaltaan pääsi. Koko ajan se halusi ylös, ylös, ylös. Siellä mummolan pihassa on monta omenapuuta. Yksi niistä on sellainen muita matalampi. Oksat kaartuvat melkein maahan asti. Meidän emäntämme mietti, että "Miksei, annetaan Ainan kiipeillä". Hän otti Ainan valjaat pois ja laittoi Ainan puun alle. Viuhkis vaan. Aina oli puussa. Siellä olikin paljon tilaa kiipeillä, kun piti käydä jokaisen oksan päässä. Emäntä tietysti vahti tarkasti, mutta antoi Ainan remuta.

74094.jpg

Eikä hauskuus tähän loppunut. Tehtiin päivän mittaan vaikka mitä. Mummolassa oli säilynyt jopa virpomavitsoja pääsiäiseltä ja niitäkin välillä Ainan kanssa jahdattiin. Ehkä paljon hauskempaa päivää ei voisi olla. Aina haluaisi jättää ne automatkat välistä, mutta minua sekään ei enää haittaa.

Niin siitä piti vielä kertoa, että kun monet ihmiset miettivät, että töpöhäntäinen kissa ei muka voisi kunnolla tasapainoilla. Höpönpöpöä! Ainaa ketterämpää ja tasapainoisempaa kissaa saa etsiä. Kyllähän minäkin voisin tietysti. Olen ihan hyvä tasapainoilija, mutta eihän iso kissa viitsi tuolla tavalla riehua. Sitäpaitsi minullahan on omat puuseikkailuni ollut ja valitsen niihin mieluiten paljon korkeamman ja pihkaisemman puun.